Sursa foto: Shutterstock

Cu siguranță îți place să deguști o ceașcă de cafea, pentru că este o băutură aromată și energizantă, pe care o știi parcă dintotdeauna, dar care te surprinde mereu cu arome, texturi și combinații noi. Diferitele tipuri de cafea te însoțesc și te inspiră, indiferent dacă ești acasă, somnoros la primele ore ale dimineții, stresat la serviciu sau relaxat în oraș, ai plecat în vacanță ori ești preocupat în pauza dintre două ședințe. Deși istoria cafelei este lungă și spectaculoasă, apar încă sortimente noi și combinații surpriză, care te fac să te îndrăgostești mereu de magica licoare. O astfel de noutate aromată este cafea Dalgona, senzația anului în domeniu.

Dalgona a cucerit mapamondul în anul 2020 pentru că oamenii au preluat-o ca pe o experiență de cafenea, dar au preparat-o acasă, în izolare și au trăit astfel în alt cadru plăcerea de-a ieși în oras. Efervescența din online și milioanele de postări de pe platformele social media au transformat Dalgona într-un adevărat fenomen!

Índice de contenidos

Ce înseamnă Dalgona

Numele de Dalgona provine de la o bomboană populară în Asia, care este similară unei acadele și conține sirop de porumb, zahăr brun, bicarbonat și oțet de mere. Acest tip de bomboane se regăsește în diferite forme și în alte regiuni ale lumii, ceea ce explică uriașa popularitate de care se bucură în prezent fenomenul Dalgona.

Regăsești acest dulce sub numele de caramele-fagure, puff candy sau miere turcească. Oricare ar fi denumirea, modul de preparare este similar și constă în amestecarea caramelului cu bicarbonatul de sodiu, pentru a obține o glazură casantă.

Asemănătoare la gust cu această bomboană, cafeaua Dalgona este o combinație inedită de ingrediente și are la bază apă fierbinte, ness, zahăr, lapte, la care se adaugă, după imaginația fiecăruia, miere, scorțișoară, biscuiți caramelizați, cacao și multe altele.

Nu te grăbi să spui că este doar un alt frappe, pentru că diferă semnificativ de cafeaua răcoroasă, cu frișcă și pai, cu care te delectezi în fiecare vară. Are un gust diferit, mai pregnant și mai exotic și o altă consistență, mai cremoasă.

Ai grijă să servești Dalgona din căni, cești sau pahare transparente, ca să admiri în voie jocul de culori pe care le creează diferitele straturi de ingrediente! 

Cele mai spumoase rețete de cafea

Rețeta clasică de cafea spumoasă

Ingrediente

 • 3 lingurițe rase de cafea solubilă de granulație fină (ness)
 • 3 lingurițe rase de zahăr tos fin
 • 300 ml lapte rece
 • 3 lingurițe de apă fierbinte
 • cuburi de gheață

Mod de preparare al acestei cafele spumoase

Combină zahărul și nessul, adaugă apă fierbinte și amestecă până la omogenizarea completă. Mixează acest amestec până se transformă într-o spumă aerată, ca o cremă fină de bezea.

Pune într-un pahar înalt gheața și laptele, apoi adaugă deasupra această spumă, care plutește efectiv pe stratul de lapte. Decorează cu ce-ți place dintre ingredientele amintite sau găsește idei noi. Bea cafeaua Dalgona cu paiul, ca să simți fiecare aromă în parte.

Sursa foto: Shutterstock

Crazy Dalgona

Așa cum îi spune și numele, este o alternativă mai curajoasă la rețeta clasică și conține în plus lichior de cafea sau cremă de whisky. Adaugă doar o cantitate mică de alcool, maximum două lingurițe rase la un pahar tip sondă, de jumătate de litru.

Savurează efectul răcoritor și senzația de euforie pe care ți-o oferă această cafea cu personalitate, dar evită s-o consumi când ești la volan sau pe durata unei zile lungi de lucru. Păstrează această plăcere (ne)vinovată pentru serile petrecute împreună cu prietenii sau pentru nopțile de vacanță, când este vremea să fii un pic…crazy! 

Sursa foto: Shutterstock

Diva Dalgona 

Dacă ții la siluetă și preferi băuturile dietetice, încearcă această rețetă de Dalgona, care pleacă de la varianta clasică, dar înlocuiește zahărul cu îndulcitor de ștevie și folosește lapte de migdale în locul celui obișnuit.

Ingrediente

 • 3 linguri de ness
 • 3 linguri de îndulcitor granulat 
 • 3 linguri de apă clocotită
 • 2 căni de lapte de migdale neîndulcit
 • cuburi de gheață
 • extract de vanilie

Mod de preparare al acestei cafele spumoase

Prepară Diva Dalgona în același mod ca la rețeta clasică, doar ai grijă să înlocuiești ingredientele menționate cu variantele lor dietetice, dar la fel de gustoase.

Sursa foto: Shutterstock

Savurează aceste spectaculoase cafele la modă sau delectează-te cu o cafea la ibric, în dulcele stil clasic. Orice ai alege, nu uita să te bucuri de arome și culori, ca să apreciezi cu adevărat micile plăceri ale vieții! 

A %d blogueros les gusta esto: